Rok 2016

Světový den ledvin 10. 3. 2016

Mezinárodní federace nadací pro nemoci ledvin (International Federation of Kidney Foundations) a Mezinárodní nefrologická společnost (International Society of Nephrology) vyhlásily, letos již po jedenácté, Světový den ledvin (Word Kidney Day - WKD). Již tradičně tento den připadá na druhý čtvrtek v měsíci březnu - pro tento rok na 10. 3. 2016.

Cílem akce je zvýšit informovanost zdravotníků a laické veřejnosti o nemocech ledvin, jejich včasné diagnostice a možnostech léčby.

V letošním roce je Světový den ledvin zaměřen na problematiku onemocnění ledvin u dětí. Slogan pro tento rok zní „Prevence nebolí, jednejte včas“

O konkrétní podobě akce ve vašem regionu, se informujte s předstihem, v příslušné nemocnici či nefrologické ambulanci.